2007. jan. 9.

Repül a bálna...


A szomáliai helyzetet korábban már vázoltam. Újdonság az ügyben, hogy a világ ovóbácsija is beavatkozott a helyzetbe, és kiküldte szárnyas fejvadászait, hogy megtorolják az amerikai követségek elleni támadásokat. Feltéve, hogy a támadott falvakban tényleg a rosszfiúk haltak (csak) meg a támadásban. Őszintén szólva, nem is gondoltam hogy a képen látható AC-130-ashoz hasonló gépszörnyetegek még a második világégés után is ennyire kapósak. Mert maga az elv nekem kissé morbid, hogy egy átalakított böhöm nagy szállítógép köröz a célpont felett, és bal oldalából jól megsorozzza a rosszfiúkat. Persze nem becsülném le, ha találkoznom kellene vele, és futhatnék a gatlingjai, vulcanjai és tarackja által köpködött lövedékek záporában. És ha belegondolunk, Afrikában egy ilyen azt jelenti, hogy a nádtetők fölé egy komplett repülő tüzérüteg szolgáltatja az égbolt aláfestétését. Egyébként a tálibok már mesélhetnének a tapasztaltakról...

Amit leszűrhetünk: 1) Az USA lépett Szomália ügyében, és képes is lépni, lévén van flottája a környéken 2) légicsapással nem lehet túl nagy stratégiai győzelmet aratni, úgyhogy ez csak megnyitás volt a sakkpartin 3) örülhetünk, hogy olyan országban élünk, ahol a fejünk felett utasszállítók röpködnek, és nem olyan gépek, amelyek nehéztüzérséget rejtenek a hasukban.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

azért izraellel ez nem így van. az izraeli légitársaság hosszú évek óta veszteséges, mégse adták el senkinek. h miért? mert izraelnek nincs nagy teherszállító flottája, és a fegyvereit a polgári gépeken szállítja. szóval van elég fegyver így is a fejünk fölött:)