2007. márc. 4.

Héroszok


Sorozatpremier ma este az ex-csigatévén. Az NBC nagysikerű újonca, a Heroes meglepő gyorsasággal jutott el hazánkba, és még a cím sem lett nagyon gáz (Hősök), szemben például a Dr. Csonttal (eredetileg ez Bones), amiért fordítójának minimum dijóbatörés jár. Meg annak, aki a Monty Python: Az élet értelmét éjfél utánra tette. De vissza a Hősökhöz.

Az alapsztori ismerős: ki ne akarna szuperhős lenni megfelelő szuperképességekkel? Minden gyerek álmodozik ilyesmiről. Most képzeljük mindezt a mai világban, ahol az átlagon felüli tehetséggel/ismertséggel/hülyeséggel rendelkezők minden pukiját fotósok és riporterek rögzítik. Nos tehát, ki akar még mindig repkedni vagy megjósolni a jövőt? Azt hiszem, amint kiderülne valakiről, hogy nem szokványos tulajdonságokkal van felvértezve, rögvest kiszállna a helyszínre egy CIA csoport és elhurcolnák a paprikásnokedlije mellől. Aztán valahol egy távoli bázison szétszednék ízekre, hogy kitenyészhessenek belőle egy csomó szupererős tengerészgyalogost. Maga a sorozat is megpróbálja elképzelni, mit érezhet egy csomó hétköznapi ember, amikor rádöbbennek, hogy valami nem stimmel velük. Idétlen szuperhős hacukákra persze ne számítson senki, nincs idő a megvarrásukra, hőseinknek (de most tényleg azok) ketyeg az óra, hogy megmentsék az emberiséget. Előzetesen ennyit, ma két rész, természetesen a pilottal kezdve.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

hamarabb is írhattad volna. még szerencse, h netfüggő vagyok:)

Dr. Túra írta...

Bocs. Szerencsére két részt adnak... ;)

Névtelen írta...

de láttam:P és zsír:)

Dr. Túra írta...

No, akkor egy rövid értékelés. Nem rossz, remélem nem lesz szétkenve, mint a Lost. Kicsit az X-Men és a 44oo keveréke, de azért a megközelítés eredeti. Valahogy a pilotokat mostanság nagyon összecsapják, amolyan in medias res, ami érthető, hiszen meg kell fogni a közönséget, de azért lehetne egy kicsit kidolgozottabb egy sorozat kezdése. 4400-nál dettó ez volt. Ami a csatornát illeti, "riszpekt", hogy meghagyták Hiro édes japán kvartyogását. A szereplőkből egyedül D.L.-t (a karamel kissrác apja) nem láttuk még (meg Sylert, csak a nyomait, hehh...), de a többin végignyargaltunk, úgyhogy lehet kedvencet választani! :)

Névtelen írta...

az első részbe tényleg nem raktak relámot, vagy csak haluztam??

Névtelen írta...

bocs: reklámot persze.

Dr. Túra írta...

Meg nem mondom, de szerintem is viszonylag reklámmentes volt. Egyszer mintha lett volna szünet...